MERSİN / YENİŞEHİR - Çankaya Şehit Mert Kaya Ortaokulu

Çankaya Şehit Mert Kaya Ortaokulu

Güvenevler Mah. 1918 Sok. No5/A Yenişehir/Mersin
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda; • Vatanına, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlı, ailesine ve Türk Milletine yararlı nesiller, • Çağdaş, • Bilim ve teknolojinin farkında olan, yeniliklere açık, • Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, • Nitelikli, sorumluluk bilinci olan, • Değerlerini yaşayan ve yaşatan, • Hoşgörü sahibi, • Olaylara geniş bir açıdan bakabilen, • Özgüveni gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, • Demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
• Öğrencilerimizi Atatürk İlke ve İnkılapları’na bağlı, Türk Milleti’nin milli, ahlaki, insani, manevi, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; • Ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; • İnsan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar yetiştirmek, • Kazanımları gerçek hayatla ilişkilendirerek, öğrenciyi araştırmaya ve öğrenmeye sevk etmek, • Eğitim-Öğretim verdiğimiz öğrencileri ailesine ve Türk toplumuna yararlı birer fert olarak kazandırmaktır.
Başarılar
Okulumuzun; akademik, kültürel, sportif ve sosyal bir çok başarıları bulunmaktadır. Satrançta Türkiye birinciliği. Ritmik Jimnastik, Karate, Yüzme, Voleybol, Hentbol ve Futbol alanlarında Mersin birincilikleri ve Türkiye dereceleri bulunmaktadır. Taekwondo da Türkiye ve Balkan Şampiyonlukları kazanılmıştır.
Öğretim Şekli :İkili Eğitim
07:00 - 12:40 13:00 - 18:40
Her yöne ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır
Güvenevler Mah. 1918 Sok. No:5/A Yenişehir/Mersin
Okulumuz merkezi okuldur.
Sportif Etkinlikler
Hentbol, Futbol, Basketbol, Karate, Taekwondo ve Ritmik Jimnastik branşlarında bireysel ve takım olarak etkinliklerimiz devam etmektedir. Öğrencilerimiz İl ve Türkiye şampiyonalarında önemli başarılar kazanmaktadır.
Okulumuzda her yıl TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenmektedir.
Bu Benim Eserim, Erasmus, e.twining