MERSİN / YENİŞEHİR - Çankaya Ortaokulu

Çankaya Ortaokulu

Güvenevler Mah. 1918 Sok. Çankaya Ortaokulu Yenişehir/Mersin
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda; • Vatanına, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlı, ailesine ve Türk Milletine yararlı nesiller, • Çağdaş, • Bilim ve teknolojinin farkında olan, yeniliklere açık, • Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, • Nitelikli, sorumluluk bilinci olan, • Değerlerini yaşayan ve yaşatan, • Hoşgörü sahibi, • Olaylara geniş bir açıdan bakabilen, • Özgüveni gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, • Demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
• Öğrencilerimizi Atatürk İlke ve İnkılapları’na bağlı, Türk Milleti’nin milli, ahlaki, insani, manevi, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; • Ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; • İnsan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar yetiştirmek, • Kazanımları gerçek hayatla ilişkilendirerek, öğrenciyi araştırmaya ve öğrenmeye sevk etmek, • Eğitim-Öğretim verdiğimiz öğrencileri ailesine ve Türk toplumuna yararlı birer fert olarak kazandırmaktır.
Başarılar
Okulumuz; Akademik, sportif ve sosyal bir çok başarıları bulunmaktadır. SBS sınavlarında Türkiye ve Mersin birincilikleri, Satrançta Türkiye birinciliği. Voleybol, Hentbol ve Futbol alanlarında Mersin birincilikleri ve Türkiye dereceleri bulunmaktadır.
Bağlantı :ADSL (8 Mbit)
Öğretim Şekli :İkili
Sabahçılar: 07:00 - 12:50 Öğlenciler: 12:50 - 17:40
Klima