Kurum Adı : Çankaya Ortaokulu
WEB Adresi : http://cankaya.meb.k12.tr
Adres : Güvenevler Mah. 1918 Sok. Çankaya Ortaokulu Yenişehir/Mersin

VİZYON
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda; • Vatanına, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlı, ailesine ve Türk Milletine yararlı nesiller, • Çağdaş, • Bilim ve teknolojinin farkında olan, yeniliklere açık, • Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, • Nitelikli, sorumluluk bilinci olan, • Değerlerini yaşayan ve yaşatan, • Hoşgörü sahibi, • Olaylara geniş bir açıdan bakabilen, • Özgüveni gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, • Demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

MİSYON
• Öğrencilerimizi Atatürk İlke ve İnkılapları’na bağlı, Türk Milleti’nin milli, ahlaki, insani, manevi, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; • Ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; • İnsan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar yetiştirmek, • Kazanımları gerçek hayatla ilişkilendirerek, öğrenciyi araştırmaya ve öğrenmeye sevk etmek, • Eğitim-Öğretim verdiğimiz öğrencileri ailesine ve Türk toplumuna yararlı birer fert olarak kazandırmaktır.

BAŞARILAR
Okulumuz; Akademik, sportif ve sosyal bir çok başarıları bulunmaktadır. SBS sınavlarında Türkiye ve Mersin birincilikleri, Satrançta Türkiye birinciliği. Voleybol, Hentbol ve Futbol alanlarında Mersin birincilikleri ve Türkiye dereceleri bulunmaktadır.

Öğretmen Sayısı : 97
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1890
Öğretim Şekli : İkili
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Sabahçılar: 07:00 - 12:50 Öğlenciler: 12:50 - 17:40
Derslik Sayısı : 25 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 2
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 1
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Klima

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz merkezi okuldur.
Ulaşım : Her yöne ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Güvenevler Mah. 1918 Sok. Yenişehir/Mersin

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :